ВЕСТИ, ПОВИЦИ

Конкурс за уметници, Миколаив (Украина)

Културната платформа MY ART и Агенцијата за развој на Миколаив објавија конкурс за уметници за учество на фестивалот за современа уметност Mykolaiv ART Week: CONNECT!
Оваа година големиот културен настан е закажан за април и ќе се одржи со поддршка на САД во Миколаив, Украина, во уметничкиот простор 8 ПРИЧАЛ.

Апликации може да достават сите уметници што работат на темата истражување на социјални и културни врски во ера на светска трансформација и надминување на нееднаквоста. Проектите создадени за време на периодот на карантин/заклучување и се одразуваат на темата уметност во ерата на самоизолација се добредојдени.

Делата може да се изведуваат во која било техника, вклучително и виртуелна и проширена реалност.

Повеќе за повикот