ВЕСТИ, ПОВИЦИ

CINEDAYS КОНКУРС ЗА МК КРАТКИ ФИЛМОВИ

CINEDAYS распишува конкурс за пријавување на кратки филмови, кои ќе бидат прикажани во рамки на MK Shorts програмата! Пријавените филмови треба да ги исполнуваат следните услови:

1. Да се со времетраење до 20 минути
2. Година на продукција 2020/2021 година
3. Да се во формат анимиран или игран филм

Конкурсот трае до 20 јуни!