ВЕСТИ, ПОВИЦИ

CINEDAYS КОНКУРС ЗА МК КРАТКИ ФИЛМОВИ 2023

CINEDAYS распишува конкурс за пријавување на македонски кратки филмови, кои ќе бидат прикажани во рамки на MK Shorts програмата! Пријавените филмови треба да ги исполнуваат следните услови:

1. Да се со времетраење до 30 минути
2. Година на продукција 2022/2023 година
3. Да се во формат анимиран или игран филм

Конкурсот трае до 10 мај!