ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

LE GUESS WHO? ОN – извештај од Македонија

МКЦ ‘извештај’ за скопската музичка сцена снимен во септември и октомври 2020 на барање од реномираниот фестивал Le Guess Who?, кој го претставивме уште во октомври 2020.

Еден од највозбудливите елементи на фестивалот е лансирање „Извештаи од други континенти“ во кои луѓето од целиот свет споделуваат видеоизвештаи за теми како што се уметност, култура и музика од своите заедници, направени специјално за и по нарачка на Le Guess Who?

Краткиот филм е во режија на Ѓорѓи Јаневски. Погледнете го:


Компилација од музиката користена во филмот: