Планетариум

Редовни отворени предавања во Планетариум

Драги пријатели,
Ве информираме дека почнувајќи од 11 март, секој петок и сабота Младинскиот културен центар ќе организира отворени предавања во Планетариум.
Предавањата ќе се одржуваат во два термини и во петоците и во саботите, а истите ќе ги држат нашите ценети предавачи Моника Пешевска и Радан Митровиќ.

Петок: 18:00 и 20:00 | сабота: 18:00 – предавања за најмладите вљубеници во небото и небесните тела и феномени (од 5-10 годишна возраст);
Сабота: 20:00 – предавања за сета останата публика.

Билетите можете да ги набавите на билетарницата во МКЦ по цена од 150 денари.
Планетариумот е во состав на Младинскиот културен центар (МКЦ) и неговиот влез е од страната на реката Вардар.

  • Капацитет на едно предавање е 70 лица.
  • Поради ограничените капацитети, претходни резервации не се примаат.