НАСТАНИ

No items were found.

Past Events

NAXATRAS

Концерт

сала 25 Мај

ALGIERS

Концерт

сала 25 Мај

ИМАГИНАРИУМ

Отворање на изложба од Кристина Мазневска

Галерија МКЦ

MAKEDOX 2023

фестивал на креативен документарен филм

сала Фросина

„Прелест“

Промоција на книга од Филип Грбиќ (Србија)

Плато МКЦ

„Припаѓање“

Театарска претстава – премиера
Режија: Хана Миленковска

сала 25 Мај

Ема

Промоција на книга – Владо Поповски

Плато МКЦ

Бели лаги

Отворање на изложбата од Методија Јованов

OFFEST 2023

сала Фросина; сала 25 Мај

„Немиот келнер“

Театарска претстава
Режија: Александар Ивановски

сала Фросина (мала сцена)

НЕРОН

Театараска претстава – премиера
режија Ѓорѓи Ризески

сала 25 Мај

„Соништа“

Отворање изложба од Филип Мартиновски

Галерија МКЦ

СПАСЕНИ

Театарска претстава
Режија: Дамјан Костовски

сала 25 Мај

КЕНДИ

Театарска претстава
Режија: Тамара Стојаноска

сала Фросина (мала сцена)

ПРОЦЕС

Театарска претстава
Режија: Ивица Димитријевиќ

МКЦ

МИ ТРЕБА НОВО ТЕЛО

Театарски перформанс
Концепт и кореографија: Викторија Илиоска, Настја Ѕубан

сала 25 Мај

РЕФЛЕКСИИ

Инсталација на Златко Глигоров

Галерија 2

ЧЕКАЛНА

Театарска претстава
Режија: Кристина Димитрова
Граѓанско здружение за култура и уметност „Атриум“ – Скопје

сала 25 Мај

КЕСКО

Концертна промоција

сала 25 Мај

Пич Прич

Женски слем-приказни;
Тема: „Бев сама“

сала Фросина

„МА“

Прва самостојна изложба на Сашо Колевски

Галерија МКЦ

MASK ’N SHAKE

Првоаприлска Shake-забава

сала 25 Мај

Р/Еволуција?

Отворање на изложба;
Назли Џан, А. Јовановска, В. Ѓорѓиевски

Галерија МКЦ

ЉУБОВ

Изложба на Александра Мириќ
14 – 28 февруари

Галерија МКЦ

SCHWINDEL

Танцов перформанс – премиера

сала Фросина

СТАРИТЕ КИНА

Промоција на книга од Илинденка Петрушева;
Филмска проекција

сала Фросина

Да болиТ!

Стендап-шоу на Никола Тодороски

сала Фросина

Music Play

Работилници за деца | секој понеделник
5-7 год. од 18:00
8-10 год. од 19:00

ДКЦ

Поради џезот

Изложба на фотографии од колекцијата на Оливер Белопета

Галерија МКЦ

Кралот Алкохол

Отворање на изложба на фотографии од Соња Ставрова

Галерија МКЦ

1000MODS

Концерт

сала 25 Мај

Fight

Отворање групна изложба на графики

Галерија МКЦ

[MOT+] SCREENSAVER

Театарска претстава
МОТ+ програма

сала 25 Мај

Skopje Drum Festival

Едукација и инспирација за тапанари

сала Фросина

НОЌНИ ЛУЃЕ

Промоција на книга;
Иван Херцег (Хрватска)

кафе МКЦ

Only Artists Left Alive

Театарска претстава, премиера
режија: Мартин Кочовски

сала 25 Мај

ЗАД КУЛИСИТЕ

Отворање на изложбата на фотографии од А. Томовски

Галерија 2

ЈАС СУМ ДУХ

Отворање на изложба | Иван Петрушевски – Флим

Галерија МКЦ

ЏИФОНИ 2022

Филмски фестивал за млади
5-10 октомври

сала Фросина

BOOKSTAR 2022

Фестивал на европската литература

сала Фросина, кафе МКЦ, џебно кино

KOVACS

Концерт

сала 25 Мај

„Вошицки“

Промоција на книга, Марко Грегур (Хрватска)

Галерија МКЦ

13. ЕХО

Фестивал на планински филм
19 – 23 септември

парк МКЦ | сала Фросина | Џебно кино

„ВО КРЕВЕТ“

Отворање на првата самостојна изложба на Мила Добреска

Галерија МКЦ

ОМНИБУСТОПИЈА 4

Мултимедијален настан

сала Фросина, сала 25 Мај, Џебно кино

MGLA

Концерт

сала 25 Мај

STREET SPIRIT

Танц | графити | музика

сала 25 Мај

THE CREATION OF SOUND

Изложба на Гоце Илиевски во рамки на ЗДРАВО МЛАДИ

парк МКЦ | Галерија МКЦ

ON THE BLOCK

Графити и стрит-арт настан

Плато МКЦ

SMOOTH ON PARTY

ЗДРАВО МЛАДИ промонастан со SMOOTH

Плато МКЦ

13. MAKEDOX

Фестивал на креативен документарен филм

сала Фросина

ИНФЛУЕНСЕРИ

Отворање на изложба на Снежана Шумковска

Галерија МКЦ

FLIPBOOK FILM FESTIVAL 2022

Фестивал на европски анимиран филм

парк МКЦ | Галерија 2 | кино Фросина

„Присутност“

Групна зложба на дела во дигитална техника

Галерија 2

НЕ Е НИТУ СОН

Отворање на изложба од Владимир Илиевски

Галерија МКЦ

10 Жаби

Отворање на изложбата на Риџет Ферати

Галерија МКЦ

Ни ден без творба

Книжевен и творечки фестивал за деца
24 – 26 јуни

Плато МКЦ; ДКЦ

OFFEST 2022

Offest 2022

сала Фросина | сала 25 Мај

НЕЗО

Документарен филм

сала Фросина

SLAVKO KRUNIC & DEEP STEADY

Изложба на Славко Круниќ
Концерт на Deep Steady

Галерија МКЦ, Плато МКЦ

Record Store Day 2022

Ден на независните музичките продавници

Плато МКЦ

Dance baby, dance

Театарска претстава (МОТ+)
Кореографија: Жана Пенчева

сала 25 Мај

„ДЕЈТ“

Театарска претстава
Монодрама на Сандра Силаѓев

сала Фросина

„БУДЕЊЕ 3“

Групна изложба
Вечери на женски права

Галерија МКЦ

„ОДЛУКА“

Театарска претстава – премиера
Режија: Хана Миленковска

МКЦ

СРАМ

Театарска претстава
Авторка: Ангела Стојановска

сала Фросина

Green Film Competition

Еко-филмови, проекции и доделување награда

сала Фросина

„Жеравите летаат“

Дебатен филмски клуб ‘лале’
Разговор со режисерот Ѓорче Ставрески

Џебно кино

Марија Каева

Концертна промоција на албумот „Фортуна“

сала 25 Мај

СВЕМИРКО

Концертна промоција на „Скаламерија“

сала 25 Мај

Искричаво

Скопје танцов театар (МКД)
автори: Адријана Данчевска, Рисима Рисимкин, Дејан Битровски

Дом на АРМ

Vanishing point

Изложба на Александра Петрушевска Ристовска

Галерија МКЦ

ТРИ

ATO Битола (МКД)
режија: Јован Ристовски

сала Фросина

Под-Готвено

Ракатрак (МКД)
режија: Дејан Спасовиќ

МКЦ, Клуб ресторан

Срам

Прво па женско (МКД)
авторка: Ангела Стојановска

сала Фросина

Модиљани

ПИК Продукција, Машина продакшн (МКД)
режија: Сибел Абдиу

сала 25 Мај

Глембаеви

Војдан Чернодрински – Прилеп (МКД)
режија: Бранко Брезовац

сала Фросина

“Symbiotics”

Изложба на дела во комбинирани сликарски и цртачки техники

Галерија МКЦ

Силата на С

Ломотива (МКД)
автор: Александар Георгиев

сала 25 Мај

Мојот маж

Драмски театар (МКД)
режија: Нела Витошевиќ

Драмски театар

Мојот маж

ЈДП, Белград (СРБ)
режија: Јована Томиќ

Драмски театар

Кабли

Театар ам Ленд, Грац (АУТ)
режија: Франц фон Стролхен

сала 25 Мај

History of motherfuckers

Народен театар, Битола (МКД)
режија: Андраш Урбан

МКЦ, сала Фросина

Kanton6 & Jazzus

Концертна промоција на новиот албум

сала 25 Мај

,,Ѕиркачот“

Просторна инсталација и перформанс

Галерија 2

„Југослав“

Промоција на роман од Ана Вучковиќ (Србија)

сала Фросина

БУКСТАР 2021

Фестивал на европска литература

сала Фросина; горно фоаје