Liveurope - МКЦ

RICHARD ZALAI

Унгарскиот музичар, продуцент и пијанист, Ричард Залаи вечер од 21 часот, во кино Фросина во Младинскиот kултурен kентар ќе одржи концерт.

Ричард го гради својот музички израз на амбиенталната музика врз класична срцевина, која овозможува патување во себството и истражување на нашето најдлабоко јас. Неговата музика содржи полнокрви хармонии и инструменти, кои креираат комплексен музички феномен, како виножито во природа – “Lángoló gitárok” (врвен музички блог во Унгарија). Музиката на Залаи и неговиот еклтектичен вкус му дозволува да создаде широки звучни пејзажи, кои комбинираат винтиџ елементи со модерен печат. Неговата цел е едноставна: да направи публиката да доживее музички оргазам, стои во соопштението од МКЦ. Пред Залаи, на сцената ќе настапи артистот ONAKOM. Станува Збор за Тамас Бирињи, графички и визуелен уметник кој работи под псевдонимот ONAKOM.

Како визуелен диџеј, Тамас соработувал на мноштво музички проекти, додека од 2020 година и самиот почнува да создава музика. Неговите мрачни, повеќеслојни слики сега се дел и од неговата вонземска музичка подлошка. Чудната атмосфера која ONAKOM Ја создава со неговите надреални музички пејзажи, не носат длабоко во еден утопистички свет, туркајќи ги границите на експерименталниот звучен дизајн, downtempo музиката и басовите.


  • LIVEUROPE e првата паневропска иницијатива, која ги поддржува напорите на концертните сали во промоцијата на надоаѓачки европски артисти. LIVEUROPE е мрежа кофинансирана од програмата на Креативна Европа.