Изложба

ТВОЈАТА ЉУБОВ Е КРУНА

ИЗЛОЖБА НА КАЛИНА БРАЈКОВСКА

1 – 16 април

Ова е 8-та изложба на Калина Брајковска, со наслов „Твојата љубов е круна“, поставена во Галеријата на МКЦ. Темата што ја обработува е супер-човек, љубов, слобода.

Делата се со големи димензии во веќе препознатлив силен колорит. Доминираат фантастични битија претставени во делата што поседуваат повисока свест и нѐ водат во други димензии. Претставениот човек е примерок на Аватар, кој покажува човек што љуби, што поттикнува, инспирира, човек ослободен од ниските страсти, човек кој е најдобрата верзија на човештвото.

Изложби:

  • 2013 Vevcani Gathering international, Vevcany art colony – NLB GALLERY – Скопје
  • 2018 Joie de vivre – МКЦ Галерија, Скопје
  • 2018 Over the rainbow – Охридско лето
  • 2018 Inca girl – Концепт 37, Скопје
  • 2019 Roots-The Exhibition – NLB GALLERY – Скопје
  • 2019 Over the rainbow – UK PAROBROD – Белград
  • 2020 Carneval – Национална галерија „Мала станица“, Скопје
  • 2022 Your love is qrown – МКЦ Галерија, Скопје

Изложбата трае до 16 април