ZJM Big Band Orchestra & Macedonian Guitar Heroes

Несекојдневен и единствен настан, кој на иста сцена ќе обедини неколку најдобри македонски гитаристи, придружувани од ЗЏМ Биг бенд оркестарот, под диригентство на Џијан Емин.

Петар Ренџов, Игор Атанасовски – Харе, Венко Серафимовски, Влатко Стефановски, Димитар Божиков, Ади Имери, Зоран Костадиновски, Саша Спасовски Крокер, Предраг Икономовски, Александар Поп Христов

Ова се десетте македонски херои на гитара што ќе бидат дел од овој настан, кој ќе претставува своевиден самит на најдобрите гитаристи од Македонија.

На програмата ќе бидат изведени светски познати џез/класици, аранжирани за Биг бенд изведба од страна на членови на ЗЏМ – Зоран Костадиновски, Трајче Велков, Гордан Спасовски, Сашко Николовски, Дамир Имери и Џијан Емин.

Билети по цена од 500 денари може да се купат на kupikartizase.com и mktickets.mk

Организатор: Здружение на џез-музичари и слободни уметници

парк МКЦ