„Жеравите летаат“

дебатен филмски клуб ‘лале’

Дебатниот филмски клуб ЛАЛЕ ве поканува на проекција и дискусија по филмот “Жеравите летаат”, значаен филм на виртуозниот Михаил Калатозов, кој бил најавен како откровение и во постсталинистичкиот Советски Сојуз и во меѓународната кинематографска заедница.

По филмот ќе се дружиме и дебатираме со Ѓорче Ставрески.

The Cranes Are Flying

режија: Михаил Калатозов
улоги: Татјана Самојлова и Алексеј Баталов

  • Настанот ќе биде организиран со почитување на актуелните ковид-протоколи

Џебно кино