ЗЕМЈОТРЕС 11

Земјотрес е фестивал на современата, активна и паметна македонска музичка младост. Изминативе 10 години низ фестивалот минаа речиси сите релевантни домашни автори, кои ја создаваат музиката на ова време. Земјотрес растеше, се дефинираше и јасно манифестираше поента: ЉУБОВ КОН МУЗИКАТА, ОДГОВОРНОСТ КОН КУЛТУРАТА, ГРИЖА ЗА МЛАДИТЕ ГЕНЕРАЦИИ.

Промената е единствена константа во овој свет, а ние сме луѓе што сакаат да гледаат напред. НАПРЕД претстои ПРОМЕНА. На Земјотрес му претстои промена. Нови генерации, нова брзина на комуникација, трансформирани вредности. Се обидуваме да држиме чекор… Не, всушност се трудиме да диктираме темпо. Земјотрес 11 е огледало на промената и носи жесток фокус кон најмладата, неверојатно талентирана генерација на локални музичари. Застрашувачка сила, која се движи под земјата, ја тресе и има намера да експлодира со сета своја убавина, свежина и потенцијал. Вистински земјотрес на нова енергија на 3 музички сцени. Крвоток по коридорите на Младинскиот култирен центар Скопје.

Но да не должиме многу. Набавете билет, ПРЕПЛАВЕТЕ ГО МКЦ. Ова е Ваше време!

Настапуваат:

Andreja Salpe, Audio Cigla, BerryQyat, Bodan Jamakoski, Bon Praskiza, Dimish, Дина Јашари и Другари, Дивоградба, Dope Kukjata, Foolish Green, Goran Kan, KEM, Maximus Vandal, Миа Перевска, Mirko Popov, Peach Vice, Pedro Horisonte, Преку ред, Red 18, Vagina Corporation, ВЕЛ, Zanadu

Почеток: 19:00, крај: 4:00

Влезници во претпродажба на bileti.mkc.mk + билетара на МКЦ:
* Први 100 – 300 ден.
* Претпродажба – 400 ден.
* На денот на настанот – 450 ден.