„Вистинскиот запад“

Официјално за прв пат во нашата земја, најпоставуваниот драмски текст на наградуваниот американски автор Сем Шепард, „Вистинскиот запад“

Сте се фатиле ли себеси во момент кога правите нешто што е наметнато од општествените трендови и се пресметувате каква слика оставате во очите на другите? „Вистинскиот запад“ ја дава сликата на двете крајности, кога сакаме да бидеме дел од општеството и истовремено сакаме да се изолираме од лошо организираниот свет. Потребата да си најдеме свое место под сонцето не згаснува, а притисокот од „што сум направил до сега?“ не исчезнува.

Режија: Борис Василески

Текст: Сем Шепард
Улоги: Томислав Давидовски, Марјан Наумов, Мартин Манев, Тања Кочоска

Сценографија и дизајн на светло: Мартин Манев
Костимографија: Симона Даноска
Извршен продуцент: Ава Хусеини
Превод од англиски јазик: Марио Стојаноски
Музика: Ивица Димитријевиќ и Јане Трајковски
Дизајн на постер: Ана Јачева

сала 25 Мај