„Шведска љубовна приказна“

дебатен филмски клуб „лале“

En karlekshistoria 1970

режија: Рој Андерсон | 115′
улоги: Ен-Софи Кајлин, Ралф Солман, Анита Линдблом

Филм на Рој Андерсон со освоени 4 награди на фестивалот во Берлин во 1970 година

Еден од оние филмови што ќе ви ги разбудат сите телесни сензори, кој ќе ви ја покаже моќта на едноставноста, нордиското „секојдневие“ во најтоплите синеастички нијанси. Вистинско филмско виножито.
Гостин на дебатата е режисерот Даријан Пејовски

Џебно кино