STURM UND DRANG

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ТЕАТАРСКИOT ФЕСТИВАЛ

Интернационалниот онлајн фестивал „Театарски европски алтернативи“ STURM UND DRANG ќе заврши во живо со изложба од програмата НОВ БРАН и доделување награди, музика и дружба.
Изложбата ќе биде поезија преточена во дизајн-постери, фотографии и графички визуелни дела на тема „продор“.

Исто така ќе биде прикажано видеото „Едноминутна актерска игра“ на 9 студенти од различни држави.

Ќе биде прикажан и краткиот перформанс на специјалниот гостин Петар Милошевски, „Ќе се омажиш за мене“, кој е создаден за време на полицискиот час минатата година.

Ќе бидат доделени 5 награди.
Жирито во состав: Лилиа Абаџиева (режисер), Сашо Димоски (автор и драматург) и Бењамин Бајрамовиќ (актер) ќе одлучат за наградите:

НАЈДОБРА АКТЕР/АКТЕРКА
НАЈДОБАР РЕЖИСЕР/РЕЖИСЕРКА
НАЈДОБРА ПРЕТСТАВА

Актерот од Босна и Херцеговина, Емир Хаџихафизбегович ќе одлучи за наградата НАЈДОБРА СТУДЕНТСКА ПРЕТСТАВА, а публиката ќе ја додели наградата за НАЈДОБАР НОВ БРАН АРТИСТ.

Модератори на настанот се:
Сузана Ал Салкини
Даријан Петров


  • Настанот е отворен за јавноста, со строго почитување на актуелните протоколите за заштита од КОВИД.

МКЦ