STREET SPIRIT

Beatrix Dance League 8

Во рамките на овогодишното издание на интернационалниот танцов камп и фестивал “Битрикс Танцова Лига” 8, на 10.9.2022 се случува настанот “Стрит спирит” отворен за пошироката публика. Настанот има за цел да ја промовира хип-хоп културата и да го оживее уличниот дух, а оваа година вклучува: DJ сет со Гоце & Чваре, графити со Дредпен и танцови бетлови со Битрикс. Домаќини на настанот се Бала & Majestic. 

За прв пат досега на Beatrix Dance League, Show the story!!! Show the story е вид на експериментална ‘борба’ во која учесниците одбираат една песна и една задача пред нивниот круг и преку танц треба да ја оживеат таа приказна! Многу сме возбудени да ве видиме на сцената и да уживаме во вашите креации.

сала 25 Мај