SKOPJE FRAMES 2021

SKOPJE FRAMES 2021 претставува меѓународен фестивал на краток филм што се организира за прв пат и кој ќе се одржи во кино Фросина, Скопје.

Фестивалот се стреми да инспирира, унапреди и овозможи поддршка за креирање кратки филмови, особено во време кога пандемијата COVID-19 има значително влијание врз филмската индустрија. Како и споделување и зајакнување на заедничката желба и аспирации за уживање во кратки филмови.

Програмата е составена од 12 кратки филма, кои ќе се прикажуваат во следните термини:
1.2. – понеделник | 18:00 ; 20:00 ; 22:00
2.2. – вторник | 18:00 ; 20:00 ; 22:00

1. Construct 42 | 4:13

режија: Никола Ангелкоски

земја: Македонија


2. Freight | 5:00

режија: Сава Живковиќ

земја: Србија


3. On the beach | 3:30

режија: Самуел Чован

земја: Словачка


4. Apelul – The Call | 4:32

режија: Стефун Захарија

земја: Романија


5. Downfall | 2:38

режија: Бредли Коксеџ

земја: Англија


6. You know what I have nightmares about | 15:15

режија: Аглаја Филиповиќ

земја: Србија


7. Black and Faulty | 11:28

режија: Марко Џамбазоски

земја: Македонија


8. Little one | 14:55

режија: Ана Андова

земја: Македонија


9. Mr. World | 7:32

режија: Јосип Трајкоски

земја: Македонија


10. Aladdin’s Kitchen | 14:55

режија: Стефан Красиќ

земја: Србија


11. Deaflands | 6:00

режија: Бруно Вељановски

земја: Македонија


12. Babush | 2:34

режија: Владислав Гавриловски

земја: Македонија

Распоред на седишта согласно ковид-протоколите

сала Фросина