„СЕВЕРЕН ПОЛ“

Скопска премиера на краткиот филм „Северен пол“, во режија на Марија Апчевска, првиот македонски филм што учествуваше во официјалната конкуренција на Филмскиот фестивал во Кан.

Премиерата е закажана за 23 септември (четврток), во 20 часот во МКЦ парк.

Улоги: Антонија Белазелкоска, Лука Митев
Директор на фотографија: Владимир Самоиловски
Сценограф: Кирил Спасески
Костимограф: Билјана Гргур
Шминкер: Горан Игњатовски
Тон-снимател: Игор Поповски

Филмот е во продукција на Кино Око во копродукција со Сервиа филм од Србија и Тиволи продукција од Унгарија со финансиска поддршка на македонската Агенција за филм.

Влезот е слободен, но поради запазување на протоколите треба да подигнете бесплатен билет преку www.bileti.mkc.mk

Парк МКЦ