„ШАПКА, ЧОКОЛАДО, АНУС И УШТЕ НЕШТО“

ПРОДУКЦИЈА НА ТЕАТАР „ЗЛАТЕН ЕЛЕЦ“ (МКД) и SPAM STUDIOS (БГ)

по ХАНОХ ЛЕВИН

превод: Иван Калошев, Ана Батева
сценска верзија и режија: Ана Батева
музика: Стефан Здравески
играат: Надица Петрова, Бобан Алексоски, Димитрина Мицкоска, Александар Михајловски, Миа Кантарџиева, Давид Илиќ

дизајн: Христо Христов

И дојде ден кога човекот сфати дека животот одамна не е како на филм.
Тој ден човек беше принуден да се соочи со реалноста, да ја прегрне лагата за неговиот живот и да продолжи напред.
Тој ден човек ги прифати сите негови стравови и со насмевка се соочи со смртта.
Тогаш се препушти на инстинктите и даде старт на нов свет, со свои правила и принципи.
Тогаш смислата доби ново значење, а волјата за живот стана водилка.
Така група артисти се качија на сцената и со песна и хумор му се спротивставија на апсурдот.


сала 25 Мај