ШАПКА, ЧОКОЛАДО, АНУС И УШТЕ НЕШТО

  • сцена: МКЦ, сала 25 Мај

Златен елец, Спам студиос (МКД, БГ)

Режија: Ana Bateva

Времетраење: 85’
Јазик: македонски

Улоги: Nadica Petrova, Boban Aleksoski, Dimitrina Mickoska, Grigor Jovanovski, Mia Kantardzieva, David Ilic

Автор: Hanoch Levin
Превод: Ivan Kalosev, Ana Bateva
Сценска верзија и режија: Ana Bateva
Музика: Stefan Zdraveski


И дојде ден кога човекот сфати дека животот одамна не е како на филм.
Тој ден човек беше принуден да се соочи со реалноста, да ја прегрне лагата за неговиот живот и да продолжи напред.
Тој ден човек ги прифати сите негови стравови и со насмевка се соочи со смртта.
Тогаш се препушти на инстинктите и даде старт на нов свет, со свои правила и принципи.
Тогаш смислата доби ново значење, а волјата за живот стана водилка.
Така група артисти се качија на сцената и со песна и хумор му се спротивставија на апсурдот.

Мозаик од делата на израелскиот драмски писател Ханох Левин, кој својата контроверзност и критичка настроеност ја носи низ целиот свој живот.

сала 25 Мај