Саботно матине со Амок радио

Создадено во еден од најпредизвикувачките периоди за нашата сцена и израснатo во идејата за обезбедување и здружување на заедницата, Амок радио е некомерцијална музичка платформа со тенденција да промовира квалитетна музика и дискусии од целиот свет. На радиото Амок, локални и меѓународни уметници, музичари и диџеи, како и музички ентузијасти и претстојни таленти слободно се вклучуваат и се надополнуваат во безбедната зона.
Покрај радиото, во рамките на четирите sида на студиото функционира и Wax Revival Store – единствената продавница за плочи во Македонија, која се фокусира на денс-музика со нивната прва физичка продавница. Радио „Амок“ работи од „Парк СФ“ во Скопје од јануари 2021 година и е резултат на соработка помеѓу два од најпознатите диџеј колективи во земјата, „Oubli“ и „Скопски грув“, како и „Wax Revival Store“ и „L’angolo Di Caffe“.

 Програма:

12:00 | „Analog Shuffle“ со Djagi
13:00 | „Any Sound Is Valid“ со AKA Thesaur
14:00 | Celebrate Life – Past, Present, Future со Индог
15:00 | Промоција на „Neboder“ – ново издание на Мирко Попов Quartet
16:00 | „Jealous Mars“ со Виктор Иванов

Влезот е слободен. Настанот ќе биде реализиран согласно протоколот за огранизирање настани на отворен простор. 

Плато МКЦ