РОДЕНДЕН 2020

Како и секоја година, така и оваа – ја отвораме сезоната со славење Роденден (на уметноста).

Влезот е СЛОБОДЕН, а програмата вели дека 2020 ќе биде одлична! Врзете се, полетуваме!

18:00 @ ДКЦ

* Детска работилница „Играј со светлината“ со Доротеј Нешоски, Нина Максимова и Дени Стојанов

18:00/19:20/20:40 @ Планетариум

Серија предавања
* од 18 часот предавање за деца до 12 години.
* од 19:20 и 20:40 часот предавања за возрасни.

Билетите се набавуваат по принцип прв дојден – прв услужен, истите можат да се набават БЕСПЛАТНО на билетарница во МКЦ од вторник (14.01.)

19:00 @ сала Фросина

Промоција на книгата „Македонска сага“ од Сунчица Уневска

20:00 @ Галерија

Изложба на Марина Убавкова

20:30 @ Галерија 2

МАЛИ ХУМАНИ ИНОВАЦИИ – изложба на студентите од Машинскиот факултет (насока: Индустриски дизајн )

21:00 @ сала Фросина

Импров група “НАСТАП”

музичка програма: 20:00 @ Ап(о)тека

Бојан Чакра

@ сала 25 мај

22:00 Dogs in Kavala
23:00 Porto Morto
00:00 Local Blue

00:00 @ бифе

Ивана Драгшиќ
Виолета Качакова
Теа Шалдева

www.mkc.mk
www.instagram.com/mkc_skopje
www.twitter.com/MKC_skopje

МКЦ