Протеус – изгубено парче меморија

Четвртиот дел од Орестија – претставата како филм

Театар Ам Ленд, Грац, Австрија

Јазик: германски / англиски

времетраење: 40 мин.

Заедно со хор од постари граѓани, најдено е парче што е изгубено некаде, некаде: сатирична претстава, изгубениот четврти дел од Орестија. Се создава врска помеѓу личното и социјалното минато, сегашноста и иднината, смешна, тажна и трогателна. Сега претставата се претвора во филм.

Режија, концепт и видео: Франц фон Стролхен / режија и драматургија: Едит Драксл / текст: Кристијан Винклер / сцена/костуми: Маркус Бокслер / видеопродукција: Винсент Зајдл / асистент режисер: Јулија Хергесел / играат: Флоријан Требингер / режија на хорот: Медлин Лиси / Хор: Ингеборг Пас-Космат, Сузана Руп, Ана-мари Тиш, Кристин Бенишке, Мартин Фукс, Евелин Ригер, Маргарет Костка, Кориња Хајн, Мартин Гаспарикс, Биби Рајнхард, Ото Нојмаер // продукција на Театар Ам Ленд


Распоред на претставите:

12 март | 20:30
– „Патување!“
– „Орестија 1/4 (Надгробно жртвување)“

блок билет: 300 денари

13 март | 20:30
– „Хорот – аудиоискуство“
– „Протеус – изгубено парче меморија“

блок билет: 300 денари

14 март | 16:00
– „Патување!“
– „Орестија 1/4 (Надгробно жртвување)“

14 март | 20:00
– „Хорот – аудиоискуство“
– „Протеус – изгубено парче меморија“

блок билет: 300 денари

300,- | 450,-