„Припаѓање“

театарска претстава – премиера

Авторка и режисерка: Хана Миленковска

Авторка и драматург: Калија Киселички

„Припаѓање“ е театарско излагање што се занимава со прашањето за грижата како концепт.

Колку можеш да припаѓаш онаму кадешто не се грижат за тебе?

Како се грижиме едни за други?

Колку од нашата грижа е всушност перформанс?

Играат: Нина Елзесер, Филип Миленкоски, Сара Спиркоска, Дарко Ристовски, Ади Имери

Композитор: Ади Имери
Продуцент: Дино Чупевски
Кореографија: Бобан Русески
Костимографка: Мила Спасовска
Дизајн на светло: Игор Митревски
Графички дизајн: Матеја Николиќ

Претставата е во продукција на Атриум, поддржана од Министерство за култура на РСМ, Младински културен центар, Општина Ѓорче Петров и МладиХаб.

Премиерната изведба е на 3 јули 2023 година со почеток од 20 часот во МКЦ.

сала 25 Мај