Предновогодишен концерт на ГДО

Градскиот дувачки оркестар ве повикува на традиционален новогодишен концерт. 16 декември, со почеток во 19 часот, во Дансинг салата (сала 25 Мај) на МКЦ.

На концертот ќе биде изведена следната програма:

 • Forever and ever – ар. Х. Еминовиќ
 • Herb Alpert Golden Hits – ар. Стив Мекмилан
 • What a wonderful World – ар. Р. Штицел
 • Final count down – ар. Џ. Темпест
 • Money, Money – ар. Х. Еминовиќ
 • Љуби ме и главата горе – ар. Х. Еминовиќ
 • Sway – ар. М. Тејлор &  Х. Еминовиќ
 • New York, New York –  ар. Џ. КАндер
 • G.Miller Parade – ар. Руди Селферт Кресборн
 • Gipsy song – В. Стефановски – ар. Х. Еминовиќ
 • Proud Mary – ар. Х. Еминовиќ
 • Brazil Samba – ар. Х. Еминовиќ
 • Редецки марш – Ј. Штраус  

Градски дувачки оркестар – Скопје
На иницијатива на Град Скопје и Младинскиот културен центар во март 2006 год. во МКЦ се формираше Градски дувачки оркестар. Оркестарот од самиот почеток па сѐ до денес има настапувано на сите манифестации во градот Скопје и другите градови во Републиката.
Во оркестарот членуваат 29 професионални музичари и студенти на Факултетот за музичка уметност.
Репертоарот на оркестарот е богат и разновиден, се изведуваат дела од сите жанрови.


 • Настанот ќе биде организиран со почитување на актуелните ковид-протоколи

сала 25 Мај