„ПОСРЕДНИК“

ДЕБАТЕН ФИЛМСКИ КЛУБ „ЛАЛЕ“

режија: Џозеф Лози

улоги: Џули Кристи, Алан Бејтс, Доминик Гард

Филм на Џозеф Лози, а според сценариото на Харолд Пинтер,  ја освои Златната палма во Кан во 1971 година

Во главните улоги: Џули Кристи и Алан Бејтс. Извонредно раскажана приказна за огнена и забранета љубов помеѓу двајца со различна класна припадност.


  • Настанот ќе биде организиран спгласно актуелните ковид-протоколи

Џебно кино