Phalaris’s Bull

Solving the Riddle of the Great Big World

Santa Monica Playhouse Benefit Series and Riddle Productions даваат единствен театарски настан директно од Њујорк и распродадени претстави во Рим и Азија. Едуциран на Харвард, молекуларен биолог, визуелен уметник и провокативен андерграунд филозоф, Стивен Фридман ги има одговорите на големите животни прашања.

Користејќи личен наратив, поезија, уметност и наука, тој испорачува магиски обврзувачки перформанс што ја одразува неговата призматична, трансформативна и длабоко утешна визија за светот. Фридман нуди решение за светската болка засновано не на верување или вера, туку на логичка строгост – филозофија, која започнува од приказната на Киркегор за древна направа за мачење, бикот на Фаларис, кој ги претвора страшните звуци на болката во музика.

Влезот е со бесплатни билети, кои се во строго ограничен број.