Патување!

Филмски есеј во четири чина – патеписен филм за меморијата на театарот

Агамемнон, Патос – Минхен, Германија

Јазик: германски / англиски

Времетраење: 40 мин.

„Патување!“ се навраќа од крајот до почетокот на тригодишната меѓународна уметничка соработка, Проектот ХОРУС 2018-2021.
Што е и што може да биде хорот денес? Како се вентилира во глобализираното општество, кое е зафатено со големи пресврти? Како интелектуалните гласови од минатото се трансформираат во современо толкување на претходно нечуените гласови?
Нема директен контакт, сцената е медиум и социополитичко место за преговори.

Концепт, монтажа, музика, композиција и дизајн на слика: Астрид Беренс, Анџелика Финк, Џо Маси, Еси Утраинен / Заедно со уметниците учесници од The Chorus Project и од продукциите Електра 2.0 (2019) и Агамемнон – почесна феминистичка визуелна поема (2020 година) во Патос Минхен, како и со постарите граѓани на Минхенската размена на стари граѓани и учениците од 9-то одделение од гимназијата Вителсбахер Минхен. (Работилници за Електра 2.0 2019)


Распоред на претставите:

12 март | 20:30

– „Патување!“
– „Орестија 1/4 (Надгробно жртвување)“

блок билет: 300 денари

13 март | 20:30

– „Хорот – аудиоискуство“
– „Протеус – изгубено парче меморија“

блок билет: 300 денари

14 март | 16:00

– „Патување!“
– „Орестија 1/4 (Надгробно жртвување)“

14 март | 20:00
– „Хорот – аудиоискуство“
– „Протеус – изгубено парче меморија“

блок билет: 450 денари

300,- | 450.-