Новогодишен концерт на ГдО

Традиционалниот предновогодишен концерт на Градски дувачки оркестар ќе се одржи на 15 декември во сала 25 Maj, со почеток во 19:30 часот.

Оркестарот е формиран во март 2006 година, на иницијатива на Град Скопје и Младинскиот културен центар и во него членуваат професионални музичари и студенти на Факултетот за музичка уметност. Од самиот почеток па сѐ до денес ГДО има настапувано на сите значајни културни манифестации во Скопје и низ другите градови во државата.

На овогодинешниот празничен концерт ќе биде изведена следната програма:

 • A Christmas festival – L. Anderson
 • Forever and ever – arr. Х. Еминовиќ
 • Final count down – J.Tempest
 • What a wonderful World – arr. R.Stitzel
 • Money,Money – arr. Х. Еминовиќ
 • Sir Duke – arr. M.P.Mossman
 • Sway – arr. M.Taylor & Х. Еминовиќ
 • New York,New York – J.Kander
 • One note samba – arr. P. Murtha
 • G.Miller Parade – arr. Rudi Selfert Kresbornn
 • Gipsy song – В.Стефановски – arr. Х. Еминовиќ
 • Proud Mary – arr. Х. Еминовиќ
 • Brazil Samba – arr. Х. Еминовиќ
 • Tequila – A.Lokatelli arr. V.Platonovic

Среќна нова година!


Влезот е бесплатен

сала 25 Мај