MAKEDOX 2021

Ќе продолжиме ли да го гледаме светот од истото место откако ќе се спушти платното?
Ќе учиме ли од туѓите бури и суши?
Ќе научиме ли дека крошната надземи не може да опстане без крошната подземи?
Ќе се осмелиме ли да го одредиме правецот во кој ќе се движиме отсега?
Кога ако не сега?
Кој ако не ние?

ПРОГРАМА ВО МКЦ:

20.8. (ПЕТОК) | 20:30:

„МЕСО“
Режиja: Camila Kater
Бразил, Шпанија / 2019 / 12′

 

„КРАЈО/ЛИК“
Режија: Michal Krawczyk
Италија / 2020 / 7′

„ЈАС СУМ ГРЕТА“
Режија: Nathan Grossman
Шведска / 2021 / 98′

21.8. (САБОТА) | 20:30:

„ШЕПНУВАЧ НА ВИНИЛИ“
Режија: Aleksandr Heifets
Естонија / 2021 / 28′

 

„СИ БЕШЕ ЕДНАШ ЕДНА МЛАДОСТ“
Режија: Ivan Ramljak
Хрватска / 2020 / 78′

22.8. (НЕДЕЛА) | 20:30:

„КИНО ‚МОРТУС’“
Режија: Ивана Цветаноска
Македонија / 2020 / 11′

 

„ПОСЛЕ МАРКО“
Режија: Мила Макаровска
Македонија / 2020 / 21′

„УМЕТНОСТ НАД УМЕТНОСТИТЕ“
Режија: Давид Стојановски
Македонија / 2021 / 46′

Информации за билети ОВДЕ

парк МКЦ