Кино на кров @ Дом на култура „Кочо Рацин“

Три дена во септември | 90′

Режија: Даријан Пејовски

Улоги: Ирена Ристиќ, Камка Тоциновски, Адем Карага, Милица Стојанова, Салаетин Билал
Бегајќи од своето минато, Марика ја запознава Јана, која патува кон куќата од нејзиното детство, сместена во изолиран планински крај. Тоа е совршено засолниште за Марика, сѐ додека не се појави локалниот полицаец Генц, кој ќе поттикне сомнеж за вистинските намери нa двете жени.

*Настанот ќе биде реализиран според протоколот за организирање настани на отворен простор.
Бројот на посетители е значително намален, согласно протоколите.

Кров на Дом на култура - „Кочо Рацин“