ЈОВАНО, ЈОВАНКЕ

ПРВО ПА ЖЕНСКО (МКД)

АВТОРКА: ЈОВАНА ЗАЈКОВА

Изведувачи: Јована Зајкова, Бобан Русески

Концепт, идеја:
  Јована Зајкова
Соработник во развојот на перформансот и кореографијата:  Бобан Русески
Музика: Terrafolk
Глас: Ангела Стојановска
Фотографка: Соња Ставрова
Времетраење: 40’

Ова е претстава за Јована – креативен, нефиктивен лик и мешавина од нејзините размисли и идеи. Наместо да ги пласира на социјалните мрежи користејќи ги најновите и најмодерни филтри и ефекти, Јована реши да ги претстави на сцената. Па сите вие  на кои ви се потроши батеријата на телефонот, ве заболе прстот од скролање или пак едноставно сакате во живо да ѕирнете во нечија туѓа интимност, ова е настан што не би сакале да го пропуштите.
*Перформансот е развиван во рамки на Платформата за изведувачки уметности на Фестивалот за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО: ИСПРОБУВАЊЕ ФЕМИНИСТИЧКИ ИДНИНИ.

АКТИВНОСТИТЕ НА ПЛАТФОРМАТА СЕ ПОВРЗАНИ СО ПРОГРАМАТА НА ПРОЕКТОТ „ЖЕНИ ЗА ЖЕНИ“ #WOWPROGRAM И ПРОЕКТОТ ПИЧ ПРИЧ, КОИ ГИ РЕАЛИЗИРА ЗГ ЗА ПРОМОЦИЈА НА ЖЕНСКАТА АКТИВНОСТ ТИИИИТ! ИНК.


  • Влезот е со бесплатни билети, кои може да ги набавите на bileti.mkc.mk
  • Настанот ќе се организира со почитување на актуелните ковид-протоколи