Иднината е приватна

  • фестивалски стрим во живо

Пресврт (МКД)

Режисер: Milos B. Andonovski

Времетраење: 54’
Јазик: македонски со англиски превод

www.presvrt.mk

Играат: Angela Stojanovska, Natalija Teodosieva, Deni Stojanov, Darko Ristovski, Nina Elzeser, Hristijan Pop-Simonov as Adam’s voice

Текст: Milos B. Andonovski
Продуцент:
Petar Antevski
Костимограф:
Irina Toseva
Асистент костимограф:
Katerina Blazevska Toseva, Fashion studio Le-Te
Шминка/Make-up: Viktor Mircevski
Сценограф:
Natasa Vckova
Изведувач на сценографија:
Velko Bebekovski
Музика и анимации:
ISKRA – Viktor Andonovski, Mihail Naumov, Vladimir Petkovic, Boban Krstev
Снимање и монтажа на звук: Hristijan Pop-Simonov
Гласови:
Jasmina Vasileva, Simona Dimkovska, Sladjana Vujosevic, Janka Lefkova, Blagojco Stojanov, Ilija Volceski, Nikola Nakovski, Emine Halil, Dragana Gunin, Natasa Vckova, Petar Antevski, Milos B. Andonovski, Marija Lukarevska
Фотограф:
Erina Bogoeva
Дизајн на постер:
Bojan Matejin
Благодарност до:
Ruse Arsov & MKC, Jasmina Bilalovic & CCS JADRO, Pavle Ignovski & KINO KULTURA


Во време кога виртуелниот простор е единствената агора во која луѓето живеат, која е позицијата на човековата приватност? Дали таа ќе исчезне под влијанието на социјалните мрежи или вешто ќе ја зачуваме? Што се случува кога нашиот идентитет го гради одреден алгоритам? Можеби токму софтверот ќе нè натера да се навратиме кон она што е човечки. Поставена во далечната иднина, претставата „Иднината е приватна“ зборува за живот оформен од физичка дистанца, изолација и комуникација исклучиво преку виртуелни профили.

Независна театарска група, која започна токму со овој проект, истражувајќи го реалниот живот, наспроти животот на интернет, приватноста и приватизацијата, дистанцираноста во сајбер-просторот. Идејата ја развиваа уште пред појавата на вирусот и карантинското онлајн функционирање.

https://www.youtube.com/watch?v=YRkRJnNiDCE
Бројот на онлајн посетители е ограничен. Потребно е да го подигнете вашиот билет.

МКЦ, Скопје