Хорот – аудиоискуство

Театар-филм на дигиталната адаптација на Орестеја 1/4

Апстарт театар – Лондон; Бирмингем РЕП, ОК

Јазик: англиски

Времетраење: 20 мин.

Хорот се единаесет луѓе, на возрасти што опфаќаат пет децении и етнички наследства што минуваат низ десет различни земји, но сите граѓани на Бирмингем и сите Британци. Тие размислуваат за времето кога се чувствувале потиснати, за неправдите на кои биле сведоци и за настаните што го потресоа и поделија нивниот град и нацијата. Овој привлечен и евокативен поткаст се осврнува на расната неправда, сексуалното вознемирување и што значи да се биде Британец денес. Размислувајќи за сликите направени на тркачките немири во САД и Бирмингем, тие прашуваат што можат да направат за да донесат промени и дали ќе бидат „на вистинската страна на историјата“.
Уметнички директор: Том Менсфилд / Дизајнер на звук и композитор: Данкан Гримли / Извршен продуцент: Ема Сампсон / Продуцент: Хана Туки / Кокреатор: Денис Нортон, Линда Хигет, Еди Нелсон, Мелани Дистиен, Еленор Лосон, Ниам Елкок, Гордон Елкок, Шерон Волкот, Токер Кјујам, Џејн Виндер, Кери Фартер // Продукција на театар „Апстарт“, Велика Британија.


Распоред на претставите:

12 март | 20:30

– „Патување!“
– „Орестија 1/4 (Надгробно жртвување)“

блок билет: 300 денари

13 март | 20:30
– „Хорот – аудиоискуство“
– „Протеус – изгубено парче меморија“

блок билет: 300 денари

14 март | 16:00
– „Патување!“
– „Орестија 1/4 (Надгробно жртвување)“

14 март | 20:00
– „Хорот – аудиоискуство“
– „Протеус – изгубено парче меморија“

блок билет: 300 денари

300,- | 450,-