ХЛАДНО ПИВО

Еден од најзначајните панк-рок бендови во регионов најави последна серија настапи пред, како што велат, подолга концертна пауза, а како дел од исклучително успешната турнеја „35 за 35“ за три и пол децении постоење.

Првиот концерт го имаат одржано во Кумровец, 21 мај 1988.
Имаат над 60 000 продадени носачи на звук, отсвирено многу концерти во Хрватска, Словенија, БиХ, Србија, Македонија, Германија; освои осум награди Порин, осум Златни кугли, две Црни мачки, една награда Даворин и многу други.

По цели 30 години на сцената, во 2019 во соработка со Пиварницата Медведград излегува Hladno pivo – punk rock lager, нивно оригинално пиво во чиј вкус се чувствува страдањето во сите години на нивното постоење.

Во 2022 имаат закажано 44 концерти. Овој е еден од нивните последни.

*Првите 200 билети се по цена од 700 денари.

сала 25 Мај