ГРАФИЧКА ИМАГИНАЦИЈА

По повод на Денот на сувереноста, независноста и самостојноста на Македонија и македонскиот народ ќе биде поставена изложба насловена „Графичка имагинација“, составена од дела од на графичката мапа во која се застапени дела на повеќе генерации етаблирани македонски уметници.

Ќе бидат изложени дела од:

Сергеј Андреевски, Трајче Блажевски, Атанас Ботев, Горјан Ѓорѓиев, Беди Ибрахим, Павле Кузмановски, Мирослав Масин, Шкипе Мехмети, Мухамед Алили Дали, Денис Тенев, Дијана Томиќ, Фехим Хусковиќ

Изложбата ќе биде поставена на 9 септември и ќе трае седум дена.

Галерија 2