Giffoni Macedonia 2021

Џифони Македонија е дел од најголемиот културен настан за млади луѓе во светот Giffoni Experience

Фестивалот кој започна во Италија, доаѓа во Македонија како резултат на прекрасната енергија и ентузијазам што македонските деца ги донесоа со себе низ годините на филмскиот фестивалот Џифони во Италија.

Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ беше создаден на иницијатива на Клаудио Губитоси, креатор и уметнички директор и на GFF, инспириран од проактивните млади учесници од Македонија. Од самиот почеток на спроведувањето на овој фестивал, Агенцијата за филм, Министерството за култура и италијанската амбасада во Република Македонија ја дадоа својата континуирана поддршка и активна вклученост со цел обезбедување на успешна реализација на фестивалот и другиот придружни активности кои се составен дел на Џифони.

Погледнете ја фестивалската програма по категории:

МКЦ