ЕХО ФЕСТ 11

Влегуваме во втората деценија од животниот век на вашиот омилен фестивал и со голема чест ви ги најавуваме датумите кога ќе се одржи 11-тото издание на ЕХО Фестивалот за планински филм, 5 – 9 октомври 2020, на две кинолокации, во Кино Милениум, и Кино Фросина / МКЦ..

Пред нас имавме голем предизвик оваа година да организираме класичен филмски фестивал, кој ќе обезбеди следење на филмската програма на големото платно, причините ги знаете сите, и поради тие исти причини го поместуваме малку порано фестивалот на почетокот од октомври 2020.

Иако годинава поради протоколите нема да може да се дружиме со интернационални или домашни гости во форма на предавања и презентации, сепак ве уверуваме дека имаме супер возбудливи новости и одлична програма, која нема да отстапи од курсот на ЕХО и пораката што ја пренесува.

ПОНЕДЕЛНИК – 5.10.2020

кино МИЛЕНИУМ
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Еверест – Тешкиот пат“, Павол Барабаш (Словачка), 2020, 52’


-Блок 2, почеток 20:15 часот:

„47 врва“, Хју Ердин (Велика Британија), 2020, 45’

кино ФРОСИНА
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Рајско (Патување кон замрзнати водопади)“, Даниел Блоер/Јонас Шилд/Николас Хојац (Швајцарија), 2020, 18”
„Големиот момент“, Игнаси Лопез Фабрегас (Шпанија), 2020, 13’
„Тура по балканските реки 4/ Акција за дивите реки“, Матич Облак/ Митја Легат/ Тим Вртник (Словенија), 2019, 11’
„За паѓањето“, Џозефин Андерсон (Канада), 2019, 14’


-Блок 2, почеток 20:15 часот:

„Елемента“, Ричард Сиди (Нов Зеланд), 2020, 43’

ВТОРНИК, 6.10.2020

кино МИЛЕНИУМ
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Супер Французот“, Чејс Огден (САД), 2019, 80’
кино ФРОСИНА

-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Легендата за Муксу“, Олаф Обсомер (Германија), 2020, 42’

-Блок 2, почеток 20:15 часот:
„Базбедност123“, Јулија Гутвенигер/Флориан Кофлер (Австрија), 2019, 72’

СРЕДА, 7.10.2020

кино МИЛЕНИУМ

-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Од океанот до небото“, Мајкл Дилон (Австралија), 2019, 106’

-Блок 2, почеток 21:10 часот:
„83° Скијање на Северот“, Мaтијас Мaер, 54’

кино ФРОСИНА
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„НЛО живот“, Јан Шиманек (Чешка), 2020, 33’
„Движење низ Белото“, Ото Хеикола (Финска), 2019, 28’
„Плима“, Манон Куба (Франција), 2019, 30’

ЧЕТВРТОК, 8.10.2020

кино МИЛЕНИУМ

-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Каменоломи“, Ахиле Маури (Италија), 2020, 26’
„Пукнатина“, Кристоф Марго (Швајцарија), 2019, 26’
„Кино Иан“, Тобиа Пасиџато (Италија), 2019, 10’

-Блок 2, почеток 20:30 часот:
„12000км“, Ерик Ниландер (Шведска), 2019, 28’
„Сам“, Роберт Жаспер (Германија), 2019, 10’
„Помеѓу ѕидови“, Јакоб Швајгофер/Јоханес Хофман/Симон Плацер (Австрија), 2020, 2’
„Остани зафатен“, Митја Легат (Словенија), 2020, 2’
„Вурм – Патување низ Шкотска“, Џулиен Худим (Велика Британија), 2020, 3’
„8848“, Стефан Војводов (Бугарија), 2020, 4’
„Обземен“, Ричард Сиди (Нов Зеланд), 2020, 5’
„Направено при патување“, Џои Шуслер/Вајли Каупас (САД), 2020, 20’

кино ФРОСИНА

-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Чолити“, Жаим Мурсиего/Пабло Ирабуру (Шпанија), 2019, 80’

-Блок 2, почеток 20:45 часот:
„Животни на границите“, Корнелиа Фолк (Германија), 2019, 44’

ПЕТОК, 9.10.2020

кино МИЛЕНИУМ
20:00 Прогласување на победниците и затворање на фестивалот
20:30 „На тенок мраз“, Хенри М. Микс/ Боас Шварц (Германија), 2020, 52’

Настаните ќе се одржуваат согласно протоколите за одржување настани во затворен простор. Ве молиме да се придржувате до истите. За Кино Фросина важи истиот протокол објавен за Кино Милениум.

*ВЛЕЗ БЕСПЛАТЕН со задолжително претходно резервирање билет преку bileti.mkc.mk односно на билетарниците на кино Милениум и Младински културен центар.

www.ehofilmfest.mk

Кино Милениум | Кино Фросина