ДА ГО ПОЗДРАВИШ И ДА МИ ГО БАЦИШ

Да го поздравиш и да ми го бациш е документарна претстава, авторско дело на четворица актери и еден режисер. Ја раскажува приказната за растењето, за соништата за себеостварувањето и за соочувањето со општествените механизми на функционирање.
Темите што се отвораат во претставата (уметноста во себе, надежите, стравовите, борбите за остварување на креативниот потенцијал…) се одраз на личните искуства на актерите и зборуваат за борбата за индивидуална слобода.
Каков треба да биде тетатарот денес? Кое е неговото место во опшетството? Кое е местото на младинците во општетсвото во кое живееме? Претставата зборува и за: емотивната слика на индивидуалниот внатрешен конфликт помеѓу интутитивното и рационалното, за слика за вакуум просторот помеѓу „каков сакаме да биде животот“ и „каков животот навистина е“ итн. Севкупно, актерите на сцена поставуваат прашања и отворат дилеми барајќи начин да ги одговорат.

Закажани се две изведби, за 26 и 27 мај од 20:00.
Билетите може да се набават на bileti.mkc.mk по цена од 300 денари.

Режија:

Билјана Радиноска

Играат:

Бојан Кирковски
Наташа Петровиќ
Ненад Митевски
Симона Спировска Костовска

Претставата не е наменета за лица под 16 години!

сала 25 Мај