Cross Štream: RIB

21:00 Nina Bulatovix е рудникот за контакт и плач од незаинтересираност во едно, тој е разголен, гестикулира, превртува очи; повреда на теренот, линија на разделување, едноставноста на обратниот pass; панк !; тоа е бас, тапани и вокал во еден – далеку од неконтролираните грчеви, тој е прилично шах со црните парчиња. Тоа е одговор на одредена стремеж, одредено пријателство, одреден временски период, одреден начин на размислување, одредена борба, одреден живот. Тоа е сè. За нешто. За некого. Nina Bulatovix го објавува својот трет албум „Zob za Zob“ со нов спот на музичко востание.

 

22:00 Rib се Јане Трајковски на гитара, Џано Куч на тапани и Ивица Димитриевиќ на гитара и бас.

Бенд инициран во Скопје во летото 2014 година. Спонтаниот процес на пишување песни меѓу Јане Трајковски и Ивица Димитријевиќ, тоа лето во 2014 година, резултираше со бројни песни. Зад нив имаат 3 LP, куп настапи, балканска турнеја со Fujiya & Miyagi и се еден од најдобрите бендови во Македонија во моментот.

FB event

МКЦ