„Blue moon“ и „Ликовни решенија”

Заедничка изложба на Давор Кешќец и Стефан Младеновски

Давор Кешќец и Стефан Младеновски, колеги што заедно имаат завршено средно уметничко (оддел графика) и се дипломирани графичари на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Членови се на ДЛУМ од 2020 год.
Ова е нивна прва заедничка изложба на која Давор ќе се претстави со серија дела под наслов „Blue moon“, а Стефан со неговите „Ликовни решенија“.
На изложбата ќе може да се видат две сосема различни гледишта кон ликовната уметност.

FB event
  • Настанот ќе биде организиран согласно протоколите за организирање настани во затворен простор. Ве молиме да се придржувате кон истите. Бројот на посетители е намален, носењето маски е задолжително за време на целиот настан.

 

Галерија МКЦ