„БАГДАД КАФЕ“

Дебатен филмски клуб ЛАЛЕ

Дебатниот филмски клуб ЛАЛЕ ве поканува на проекција и дебата на култниот филм „БАГДАД КАФЕ“.

Режија: Percy Adlon

Улоги: Marianne Sägebrecht, Jack Palance

„Багдад кафе“ (Bagdad Cafe) е визуелно возбудлив и свесно модерен филм, кој повеќе се занимава со проектирање атмосфера или дух отколку со раскажување приказна.
Шармот на „Багдад кафе“ е што секој лик и секој момент е неочекуван, нејасно мотивиран, со несигурна смисла и вибрира со животот.

Џебно кино