Alex Zhang Hungtai

МКЦ Скопје во соработка со Swamp Booking ја најавува турнејата на инзворедниот тајванско-канадски композитор Alex Zhang Hungtai во март 2023 година.

По пензионирањето на неговиот проект Dirty Beaches, тој се фокусира на истражување на импровизирана музика, музика за саундтрак и фри-џез.
На неговите понови композиции претежно работи со саксофон, синтисајзери, перкусии и пијано, што го унапредува неговото истражување за ритуалната музика на линималност.

Во последниве години во листата на неговите настапи се вбројува и улогата во култната ТВ-серија „Твин пикс“ на Дејвид Линч и Канскиот филмски фестивал, каде што беше претставена неговата партитура за филмот „Godland“.

Особено сме горди што МКЦ Скопје е дел од неговата европска турнеја, настапот во Скопје е закажан за 4 март 2023 година, а целата турнеја изгледа вака:

1. 3. 2023 – AT Graz Elevate Festival
2. 3. 2023 – SK Bratislava T3 – means of culture
3. 3. 2023 – RS Belgrade KC Grad
4. 3. 2023 – MK Skopje MKC
5. 3. 2023 – BG Sofia Singles
6. 3. 2023 – HU Szeged Grand Café
8. 3. 2023 – IT Bologna Teatro Del Baraccano
9. 3. 2023 – IT Milano Teatro Linguaggicreativi

10. 3. 2023 – UK Bristol The Cube Cinema
11. 3. 2023 – UK London Cafe OTO
12. 3. 2023 – BE Kortrijk Wilde Westen @ Pand A
13. 3. 2023 – NL Rotterdam WORM
14. 3. 2023 – DE Hamburg Hafenklang
17. 3. 2023 – PT Braga gnration
18. 3. 2023 – PT Lisboa ZDB


350,- | 500,-

сала Фросина