A PLACE TO BURY STRANGERS

Во 2003 година на сцената на Бруклин се појави психотропната визија на Оливер Акерман, позната како „A place to bury strangers“. Честопати цитиран како „најгласниот бенд во Њујорк“, APTBS е познат по своите настапи во живо, преоптоварени со визуелни потреби, експериментално сонично војување и сценски лудории.

2021 година ја поздравува промената на составот за „A place to bury strangers“. Новите членови Џон Федовиц (бас) и Сандра Федовиц (тапани) од Ceremony East Coast ја цементираат најсензационалната верзија на бендот досега. Џон и Оливер се пријатели од детството, кои свиреа во легендарниот андерграунд шугејз бенд Skywave, заедно изработувајќи футуристичка панк-музика. Оваа следна фаза е звучно враќање на најостарите и непрекинатите настојувања на APTBS, туркани уште повеќе во нова хаотично-апокалиптична инкарнација.

За време на глобалната пандемија, Акерман го помина своето време во градењето на овој нов бенд, подигнувајќи свест, собирајќи пари за оние што имаат потреба, воспоставувајќи ја издавачката куќа Dedstrange, дизајнирајќи футуристички просторни синтисајзери за неговата компанија Death By Audio и произведувајќи сосема ново A Place To Bury Strangers EP. Новото EP, „Hologram“ ќе биде објавено на 16 јули 2021 година.

сала 25 Мај