21 ВЕК

Ретка појава!!! 21 век во живо во Скопје!!! Шири понатаму!

Бендот 21 вeк од Скопје e сочинет од три добро познати личности од подземната сцена: Васко Атанасоски, Раде Јорданоски и Дени Крстев од Бернајс Пропаганда, FxPxOx, XAXAXA, My Tear…
21 век истражуваат експресивна палета на влијанија кои се движат од пост-панк до македонска традиционална музика.

Билети во претпродажба од 14 јануари на билетарница МКЦ и онлајн на bileti.mkc.mk по цена од 250 денари и 400 денари на денот на концертот.

https://balkanveliki.bandcamp.com/album/21-vek-lp
https://balkanveliki.bandcamp.com/album/2-lp
https://www.youtube.com/watch?v=eGfuyyLEk0Y
https://www.youtube.com/watch?v=Wa5QDdCZUfs

 

гости:

Мариналеда (Скопје)
https://www.youtube.com/watch?v=Ge6ig9tjpZ0
&
Sitzpinker (Белград)
https://www.youtube.com/watch?v=Ql8oZInaNEQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2AghlCl6G4RFURnnVpYpoZZeoowie0uE5iMDPNN-FVNg4xG9l7lRAszuE

250,- / 400,-

сала 25 МАЈ