УБАВИ НЕШТА

ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

Биди креативен на Д-фестивал

Годинава е 10-ти роденден на Д – Фестивал и има само една и единствена желба: да ги почестите со вашата најубава и најдлабока креативност! Идејата е заедно да создаваме спомени, уметност и радост во три-четири денови – од вас се бара само да сонувате и креирате, а останатото е веќе …

ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ на режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов доби две номинации за Оскар, за најдобар документарец и за најдобар странски филм. Ова е првиот македонски филм со две номинации за Оскар, со што „Медена земја“ испиша историја. „Пред дождот“ на Милчо Манчевски е единствениот македонски филм …