МКЦ

ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ на режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов доби две номинации за Оскар, за најдобар документарец и за најдобар странски филм. Ова е првиот македонски филм со две номинации за Оскар, со што „Медена земја“ испиша историја. „Пред дождот“ на Милчо Манчевски е единствениот македонски филм …

10
ПРОСТОРИ

КАФЕ МКЦ

капацитет: 40 лица (внатре седење), 80 лица (надвор седење), 200 лица (внатре стоење)
намена: кафетерија, коктел, концерти, изложби, промоции

10
ПРОСТОРИ

ЏЕБНО КИНО

капацитет: 80
намена: филм, театар, конференции, дебати, работилници, предавања, прес-конференции

6
ПРОСТОРИ

АП(о)ТЕКА

Убаво место да се сокриете од градските магли и да се снабдите со се што не може да се најде во обичен шопинг мол. Плочи, книги, слики, ракотворби, облека, велосипед, чист воздух…Без рецепти… ВО АПОТЕКА! Работно време: Секој ден (освен недела) од 10:00 до 20:00

10
ПРОСТОРИ

ХОЛ МКЦ

капацитет: 600
намена: концерти, перформанси, промоции, мултимедијални настани