МКЦ

ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

Биди креативен на Д-фестивал

Годинава е 10-ти роденден на Д – Фестивал и има само една и единствена желба: да ги почестите со вашата најубава и најдлабока креативност! Идејата е заедно да создаваме спомени, уметност и радост во три-четири денови – од вас се бара само да сонувате и креирате, а останатото е веќе …

ВЕСТИ, ПОВИЦИ

CreArt повик за резиденција во Скопје

Град Скопје ги известува уметниците што живеат и работат во Скопје дека е распишан отворен повик за уметнички престој во Скопје, што ќе се одржи од 15 мај до 15 јуни 2020 година во соработка со ЈУ Културно-информативен центар, како дел од активностите на европскиот проект кофинансиран од страна на …

ВЕСТИ, ПОВИЦИ

ДКЦ РАБОТИЛНИЦИ ЗА КРЕАТИВНО ПИШУВАЊЕ

Драги родители, почнуваме со нова сезона креативни работилници во ДКЦ Оваа сезона имаме малку поинаков концепт и организација на групите: групата во понеделник е работилница за креативно пишување наменета за деца од 8 до 11 години (од трето одделение до петто, со тоа што ги охрабруваме децата што се второ …

ВЕСТИ, ПОВИЦИ

Драмско студио за деца на турски јазик

  Ајде деца на театар! Детскиот креативен центар ДКЦ започнува со часови по театар и драмска уметност наменети за деца на турски јазик. Децата уште од својата најрана возраст со помош на имитација ги користат своите тела и почнуваат да комуницираат. Поради ова театарската уметност е многу важен сегмент во …

ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

„МЕДЕНА ЗЕМЈА“ СО ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА ОСКАР

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ на режисерите Тамара Котевска и Љубомир Стефанов доби две номинации за Оскар, за најдобар документарец и за најдобар странски филм. Ова е првиот македонски филм со две номинации за Оскар, со што „Медена земја“ испиша историја. „Пред дождот“ на Милчо Манчевски е единствениот македонски филм …

10
ПРОСТОРИ

КАФЕ МКЦ

капацитет: 40 лица (внатре седење), 80 лица (надвор седење), 200 лица (внатре стоење)
намена: кафетерија, коктел, концерти, изложби, промоции