МКЦ

ВЕСТИ, УБАВИ НЕШТА

ЕВРОПСКАТА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА ЗА ПЕТАР АНДОНОВСКИ

Македонскиот писател Петар Андоновски е еден од 13-темина лауреати на Наградата за литература на Европската Унија, соопшти денеска жирито, во кое членуваше и македонската писателка Елизабета Баковска. Тој е награден за романот „Страв од варвари“ во издание на „Или-или“. „Наградата на ЕУ е одлична можност за нас кои доаѓаме од …

ВЕСТИ

Работно време на билетарница мкц

Почитувани, Од понеделник, 18 мај, билетарницата на МКЦ ќе работи со работно време од 11 до 17 часот (од понеделник до петок). Сите што имаат купено билети за одложените настани, а сакаат рефундирање на средствата, тоа може да сторат во овој временски период. Периодот за рефундирање на средствата трае до …