Skrip inc.

Ангажиран перформанс! – No power. No life.

превземено од: http://password.mk

—–

Во четврток, 12. декември, со почеток во 20:00ч. во „Комуна“ во Љубљана ќе се одржи словенечката премиера на перформансот „Шкрип инк“ (Škrip Inc.) во кој дел од актерското трио е и …

Повеќе ...
Hobbit 2

The HOBBIT 2 во Кино Милениум!

За сите Вас, искрени фанови на Толкин и романот “The Hobbit”, Ви подготвивме едно неверојатно новогодишно изненадување!

Вториот дел од фантастичната трилогија, на истиот ден со светската премиера и во Македонија …

Повеќе ...

СКОПЈЕ 1914-2014 НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ ЗА АРХИТЕКТУРА

ИЗБРАН НАШИОТ ПРОЕKТ ЗА СВЕТСKАТА МАНИФЕСТАЦИЈА
СКОПЈЕ 1914-2014 НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ ЗА АРХИТЕКТУРА

превземено од dnevnik.mk (3.12.2013)
автор: Весна И. Илиевска

Седуммина реномирани архитекти со проектот „Наоди“ ќе ја претставуваат Македонија на 14. по …

Повеќе ...
џебно кино

ЏЕБНО КИНО

капацитет: 80 лица
намена: филм, театар, конференции, дебати, работилници, предавања, пресс конференции
техничка опременост:

* Превземи PDF скица > Џебно кино (скица)

MK
EN

Повеќе ...
КИНО МИЛЕНИУМ

КИНО МИЛЕНИУМ

(ГТЦ, кат 1)

капацитет: 505 лица
намена: филм, концерти, конференции, предавања
Техничка опременост:

MK
EN

Повеќе ...
kafe mkc

КАФЕ МКЦ

капацитет: 40 лица (внатре седење), 80 лица (надвор седење), 200 лица (внатре стоење)

намена: кафетерија, коктел, концерти, изложби

MK
EN

Повеќе ...
горно фоаје

ГОРНО ФОАЈЕ

намена: предавања, изложби, трибини, разговори, работилници, кафетерија, коктел

MK
EN

Повеќе ...
ХОЛ МКЦ

ХОЛ МКЦ

капацитет: 600 лица
намена: концерти, перформанси, мултимедијални настани

MK
EN

Повеќе ...
dancing hall

САЛА 25 МАЈ

капацитет: 800
намена: концерти, театар, танц, работилници, мултимедијални настани

* Преземи PDF скица > Сала 25 МАЈ (денсинг сала)

MK
EN

Повеќе ...
SalaFrosina03

САЛА ФРОСИНА

капацитет: 263 лица
намена: филм, театар, концерти, конференции, дебати, работилници, предавања

* Преземи PDF скица > Сала ФРОСИНА (скица)

* Преземи распоред > Сала ФРОСИНА (распоред на седишта)

_____

Kино Фросина е финансиски поддржано од програмата Europa …

Повеќе ...
efterklang_mkc01

Efterklang во „Фросина“:

Efterklang во „Фросина“: Природен спој на простор и време

превземено од kulpop.mk (12.11.2013)
автор: Александар Саздовски

—-

Бендовите најчесто не се потресуваат каде настапуваат. Најголем дел од нив ниту можат да си дозволат таков …

Повеќе ...