The Local Blue се инструментален рок бенд од Скопје, Македонија. Формирани се во 2016та година. Во бендот свират Кристијан Новковски (тапани), Владимир Бичковски (бас) и Кристијан Савиќ (гитара). Инспирирани од Clutch, Ali Farka Touré, Jimi Hendrix, Rage Against the Machine и многу други андерграунд стонер и сајкеледик артисти, буквално ја трансфомираат цела енергија на сцена и не оставаат никој рамнодушен.

Распоред:
22:00 – 23.00 DJ сет на Димитар Тодороски (Канал 103, Млади за Скопје) post-punk, darkwave, grunge Nevermind
23.00 – 00.30 Концерт на The Local Blue

Карти во претпродажба (билетара МКЦ): 100 ден.
Карти на денот на концертот: 150 ден.

Сподели